Concrete Sofa

lijn

Concrete Sofa

Gieten
‘Wie als kind weleens gipsen beeldjes heeft gegoten, kan zich
de opwinding wel herinneren als de mal eraf mocht. Soms was je te ongeduldig en brak je een beeldje doormidden, omdat het gips nog niet hard genoeg was. Weer opnieuw gips en water mengen en wachten. Daarna was het de bedoeling het beeldje te beschilderen. Maar ik ging liever meteen een nieuw, ander beeldje gieten. En nog een. En nog een. Het liefst ging ik door, tot al het gips op was.’
Bij het Betonmeubelproject stond de productiemethode gieten als primaire wens bovenaan. Gieten met een zelf samen te stellen en goedkoop materiaal dat aan alle constructieve eisen zou voldoen. Beton is zeer geschikt: het heeft de robuuste industriële uitstraling die past bij een meubel dat lang mee moet gaan. Zitcomfort en ergonomie zijn leidend geweest. De uiteindelijke vorm van de betonnen zijpanelen is ontstaan door de contouren van de zitting te volgen.
Bank en fauteuil
De Concrete Sofa is verkrijgbaar als bank en fauteuil, in iedere gewenste breedte. De betonnen zijpanelen en het metalen frame vormen een sterke basis. Het meubel is makkelijk te demonteren voor transport.
Een bank voor binnen
De Concrete Sofa is bestemd voor binnen.
Materialen
  • De zijpanelen zijn van beton, gegoten in een mal. Beton is duurzaam en 100% te recyclen
  • Het frame is van metaal, voorzien van Nosag-veren.
  • De stof komt uit de collectie van Bute Fabrics.
  • Onder de poten zit een slijtvaste rubberlaag om de vloer te beschermen.