Bulb TL

Bulb TL 1200 Brass Gold 016lijnBulb TL


De technologische overgang van gloeilamp- naar ledverlichting inspireerde Marcel van Heeswijk om een armatuur te ontwerpen voor beide soorten lampen.Na de uitvinding van de gloeilamp (1854) hebben alternatieve verlichtingsbronnen lang op zich laten wachten. Pas in 1935 is de fluorescentielamp (TL) geïntroduceerd, in 1962 gevolgd door de led. Die werd pas rond 1990 uitgevoerd in bruikbaar wit licht.
Transitie
Thuis en op kantoor zie je vooral armaturen voor de gloeilamp/ledlamp of de TL-lamp. Hoewel de ontwikkelingen in ledverlichting snel gaan, baseren fabrikanten de vorm vaak op de klassieke gloeilamp. Maar vanwege de afwijkende maat passen ledlampen niet altijd perfect in bestaande armaturen. Wat gebeurt er als je ze combineert met TL-armaturen?

Lights determine the look

In de Bulb-TL komen zowel klassieke gloeilampen als ledlampen goed tot hun recht. De ruimte tussen de kap en de lamphouder is open en verstelbaar. Hierdoor maken de lampen deel uit van het armatuur: je ziet het gedeelte tussen de fitting en het begin van de bol. Voordat de klassieke gloeilamp definitief verdwijnt, laat dit armatuur nog een keer goed zien hoe zo’n gloeilamp is gefabriceerd.
Specificaties
· De Bulb-TL is verkrijgbaar in 4- en 6-lampsuitvoering, respectievelijk 80 en 120 cm.
· De lamphouder is te verstellen ten opzichte van de kap, zodat er zowel gloeilampen als ledlampen in passen.
· De Bulb-TL bevat een minimum aan onderdelen en is future proof.
. Materiaal is aluminium, blank geanodiseerd of messing – goud geanodiseerd.